Kennis van de openbare ruimte, persoonlijk contact en snel handelen. Dat is wat Walter Overbeek, werkzaam bij de gemeente Bunnik, belangrijk vindt bij arbeidsbemiddeling. Het zijn zaken die ze volgens hem prima onder de knie hebben bij Cens-or. “En dat is belangrijk, want het vijvertje met geschikte kandidaten wordt steeds kleiner…”

Walter Overbeek is afdelingshoofd Openbare Ruimte bij de gemeente Bunnik en in die functie regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Zo’n tien jaar geleden kwam hij voor het eerst in aanraking met Cens-or, toen hij nog bij Recreatie Midden-Nederland werkte. “Wat ik waardeer aan Cens-or, is dat ze veel expertise in de openbare ruimte hebben en ervaren mensen leveren met vakkennis. Bovendien wordt er ook gekeken naar het team dat er al zit. Dat spreekt me aan.”
Zo moest hij in Bunnik door ziekte een wijkregisseur vervangen, de schakel tussen binnen en buiten. “Belangrijk daarbij is dat iemand past in het team, maar in dit geval ook past bij het dorpskarakter van Bunnik. Als iemand zich beter thuis voelt in een grote stad, is dit niet de juiste functie. Dat zijn dingen waar Cens-or rekening mee houdt.”

‘Nieuwe start’
Hoewel kandidaten op papier misschien niet altijd 100% passend lijken, leiden de contacten volgens Overbeek toch vaak tot goede matches. Zo was hij een paar jaar geleden op zoek naar een teamleider Beheer en Onderhoud bij Recreatie Midden-Nederland. “Via Cens-or kreeg ik iemand die een tijdje in een andere branche had gewerkt en weer terug naar de groenbranche wilde. Prima, laat het bij ons een nieuwe start zijn. Dat heeft heel goed uitgepakt!”
En natuurlijk heeft hij wel eens mensen via Cens-or aangenomen die achteraf niet geschikt bleken te zijn. “Dan bleek het toch niet dé diamant, maar zat er nog een ruw randje aan. Maar het is en blijft mensenwerk. En doordat de lijntjes kort zijn, kom je vaak snel tot een oplossing.”

Persoonlijker
Naast Cens-or werkt Overbeek ook samen met andere bemiddelingsorganisaties. Grote bedrijven die op allerlei gebieden kandidaten kunnen leveren. “Maar als ik snel moet schakelen of specifiek iemand zoek voor een functie in de openbare ruimte, bel ik Cens-or. Bovendien is het contact met Cens-or persoonlijker en dat vind ik prettig.”
Ook is Overbeek te spreken over de snelheid van handelen. Zo heeft hij via Cens-or negen van de tien keer binnen een maand een geschikte kandidaat gevonden. “Of er ook nog iets beter kan? Cens-or is niet al te groot; misschien is die kwetsbaarheid iets waar ze op moeten letten. Tegelijkertijd maakt het bedrijf onderdeel uit van Cyber, waar partijen terecht kunnen voor onder andere organisatieadvies, kosten- en capaciteitsberekeningen en kwaliteitsmetingen. Cens-or kan dus altijd terugvallen op de expertise van het adviesbureau dat erachter zit. Dat vind ik een grote plus!”